suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hankasalmen kunta

Rakennusvalvonnan arkistopalvelut

  • Palvelu
  • Hankasalmi
  • Julkinen palvelu

Vanhoja lupa-asiakirjoja säilytetään Hankasalmen kunnan arkistossa. Arkistosta saat lupa-asiakirjoja ja lupapäätöksen yhteydessä syntyneitä muita liitteitä.

Toimi näin

Voit tutustua piirustuksiin ja muihin lupa-asiakirjoihin rakennusvalvonnassa ennakkoon sovittuna aikana. Arkiston asiakirjoja voit tarvittaessa kopioida arkistossa, mutta et voi saada niitä ulkopuolelle lainaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Arkistossa säilytettäviin julkisiin asiakirjoihin voit tutustua paikan päällä Hankasalmen kunnanvirastolla; alkuperäisiä asiakirjoja ei luovuteta. Asiakirjat kopioidaan tarvittaessa asiakkaalle maksua vastaan.

Palvelu on maksullinen.

Asiakirjoista voi saada tilauksesta erilaisia selvityksiä, todistuksia ja oikeaksi todistettuja jäljennöksiä. Ne voivat olla maksullisia.

Asiakirjojen hausta laskutetaan rakennusvalvonnan taksan mukaisesti.

Tausta ja lainsäädäntö

Rakennusvalvonnan asiakirjat ovat julkisia, ja kenellä tahansa on oikeus tutustua niihin. Kunnilla on velvollisuus arkistoida tarpeellisiksi katsotut asiakirjat. Kunta taltioi rakennus- ja toimenpidelupapiirustukset sekä esimerkiksi rakenne- ja ilmanvaihtopiirustukset rakennusvalvonnan arkistoon. Useilla kaupungeilla on käytössä sähköinen rakennuspiirustusaineiston verkkokauppa.

Rakennuksen suunnittelijalla on tekijänoikeuslain mukainen tekijänoikeus suunnitelmaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHankasalmen kunta
Palvelusta vastaaHankasalmen kunta
Alue Hankasalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hankasalmen kunta
Päivitetty: 20.12.2019