suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lappeenrannan kaupunki

Rakennustutkimus

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Etelä-Karjalan museon rakennustutkimuksesta vastaava amanuenssi toimii koko maakunnan alueella. Amanuenssin työ on pitkälti kaavoitusta ja rakentamista koskevien lausuntojen ja selvitysten valmistelua ja antikvaarista korjausneuvontaa.

Museossa on perustiedot noin 5000 kiinteistöstä Etelä-Karjalan alueella. Selvitykset palvelevat maankäytön suunnittelua ja vanhojen rakennusten korjausta sekä kotiseututyötä. Museossa myös kerätään perustietoa vanhoista rakennuksista inventoimalla ja dokumentoimalla.

Rakennusperinnön hoitoon on saatavissa avustuksia mm. Museovirastolta ja ELY-keskuksilta.

Toimi näin

Yhteydenotot Lappeenrannan museoiden rakennustutkijoihin sähköpostitse. Sähköpostiosoitteet löytyvät Lappeenrannan museoiden verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Suomen museoista suurin osa on valtion ja kuntien yhteisesti rahoittamia. Museot rahoittavat toimintaansa myös omalla varainhankinnalla, kuten pääsymaksuilla.

Tausta ja lainsäädäntö

Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuurista, historiasta ja ympäristöstä. Museot ovat avoimia kaikille.

Museot huolehtivat kulttuuri- ja luonnonperinnön tallentamisesta ja säilyttämisestä tuleville sukupolville. Samoin museot jakavat näyttelyillä ja julkaisuilla tietoa yleisölle sekä harjoittavat tutkimusta ja opetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLappeenrannan kaupunki
Palvelusta vastaaLappeenrannan kaupunki
Alue Hamina, Iitti, Kotka, Kouvola, Lappeenranta, Miehikkälä, Pyhtää, Virolahti
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Lappeenrannan kaupunki
Päivitetty: 18.6.2020