suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kontiolahden kunta

Rakennuslupa

  • Palvelu
  • Kontiolahti
  • Julkinen palvelu

Lähes kaikki rakentaminen edellyttää rakennuslupaa tai muuta viranomaishyväksyntää. Myös rakennuksen laajennus sekä merkittävät korjaus- ja muutostyöt tai käyttötarkoituksen muutos edellyttävät rakennus- tai toimenpidelupaa. Maankäyttö- ja rakennuslaki määrittelee luvanvaraisuuden. Kunta voi myös rakennusjärjestyksessään määritellä toimenpiteiden luvan- tai ilmoituksenvaraisuutta.

Rakennushankkee ...

Toimi näin

Rakennuslupaa voi hakea kunnan rakennusvalvontaviranomaiselta, joka antaa asiassa myös neuvontaa. Käytössämme on sähköinen luvanhaku.

Rakennuslupaa hakee rakennuspaikan haltija, joka voi olla omistaja, omistajan valtuuttama tai rakennuspaikkaa vuokra- tai muun sopimuksen perusteella hallitseva henkilö.

Rakennuslupahakemuksen vireille tulosta on pääsääntöisesti ilmoitettava naapureille. Ilmoitus naapureille voidaan jättää tekemättä silloin, kun hanke on vähäinen taikka sen sijainti tai kaavan sisältö eivät ole naapurin kannalta olennaista. Naapurilla tarkoitetaan viereisen tai vastapäätä olevan kiinteistön tai muun alueen omistajaa ja haltijaa. Samanaikaisesti on asian vireilläolosta sopivalla tavalla tiedotettava myös rakennuspaikalla.

Kenelle ja millä ehdoin

Lupa myönnetään, mikäli kaikki sen edellytykset täyttyvät. Tietyissä tilanteissa luvan saaminen edellyttää ensin poikkeuksen hakemista maankäyttö- ja rakennuslain säännöksistä.

Palvelun toteuttaa

Kontiolahden kunta

Palvelusta vastaa

Kontiolahden kunta
Tekstistä vastaa: Kontiolahden kunta
Päivitetty: 10.8.2023