suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Radiologian palvelut

  • Palvelu
  • 18 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tuotamme radiologisia kuvantamistutkimuksia Etelä-Pohjanmaan alueella, Seinäjoen keskussairaalan ja hyvinvointialueemme terveyskeskustoimipisteiden tarpeisiin.

Seinäjoen keskussairaalan radiologian yksikkömme (Keskusröntgen ja Y-röntgen) palvelee erikoissairaanhoidon ja Seinäjoen terveyskeskuksen asiakkaita. Sairaalan radiologialla tehdään natiivi (luu- ja keuhkokuvat) -, ultraääni-, mammografia- ...

Toimi näin

Keskussairaalassa hoitava yksikkö varaa sinulle tutkimusajan. Terveyskeskuksissa voit itse varata ajan. Päivystystutkimukset teemme sairaalassa ilman ajanvarausta. Tiettyihin ajanvaraustutkimuksiin liittyy ennen tutkimusta valmisteluita, joista saat ohjekirjeen kotiin.

Kun tulet kuvantamistutkimukseen kotoapäin, ilmoittaudu itseilmoittautumispäätteellä. Tutkimuksen jälkeen kuvat, mahdolliset näytevastaukset ja röntgenlausunnot näkyvät hoitavalla lääkärillä hoitokertomusjärjestelmässä.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuvantamistutkimuksiin pääsemiseksi tarvitset aina lääkärin lähetteen.

Ennen tutkimuksia naisilta (12-50v) kysytään raskauden mahdollisuutta, sillä sikiö on herkkä säteilylle. Lähettävä lääkäri arvioi raskaudenaikaisen tutkimuksen tarpeellisuuden ja kiireellisyyden sekä käytettävän tutkimusmenetelmän. Jos mahdollista, tutkimus suoritetaan raskauden loppupuolella tai synnytyksen jälkeen.

Palvelun toteuttaa

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 8.2.2024