suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen kaupunki

Raahen musiikkiopisto, taiteen perusopetus

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Raahen musiikkiopisto järjestää taiteen perusopetuksen musiikin laajan oppimäärän opetusta raahelaisille ja siikajokisille.

Opetustarjontaan sisältyvät

- varhaisiän musiikkikasvatus musiikkileikkikoulussa

- soitinvalmennus 4-8-vuotiaille

- alle kouluikäisenä aloitettava Suzuki-viulunsoitonopetus

- ensisijaisesesti lapsille ja nuorille tarkoitetut musiikin perusopinnot

- ensisijaisesti lapsille ja nuorille tarkoitetut musiikin syventävät opinnot.

Toimi näin

Raahen musiikkiopiston oppilaaksi hakeudutaan ensisijaisesti täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake. Hakuaika musiikin perusopintoihin ja syventäviin opintoihin sekä soitinvalmennukseen on maaliskuussa.

Raahen musiikkiopiston soitinvalmennukseen, Suzuki-viulunsoitonopetukseen, musiikin perusopintoihin ja syventäviin opintoihin valitaan oppilaat valintakokeiden kautta. Musiikkileikkikoulun oppilaat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Hakuajoista tiedotetaan mm. Raahen musiikkiopiston internetsivuilla, Raahen kaupungin etusivulla ja paikallislehdessä.

Jos sähköisen hakujärjestelmän käyttö ei ole mahdollista, voit käydä täyttämässä hakemuksen Raahen musiikkiopiston toimistossa.

Tarvittaessa voit ottaa puhelimitse yhteyttä Raahen musiikkiopiston toimistoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Oppilaaksi ottamisesta päättää koulutuksen järjestäjä. Oppilaaksi pyritään usein pääsykokeissa, mutta se voi myös olla kaikille avointa.

Palvelu on maksullinen.

Oppilailta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.

Raahen musiikkiopiston oppilailta peritään Raahen kaupungin opetuslautakunnan vahvistama lukukausimaksu. Raahen musiikkiopiston oppilailta perittävät maksut ovat nähtävissä musiikkiopiston internetsivuilla kohdassa Opiskelu > Lukukausimaksut.

Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin ja halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu yhdeksään taiteenalalla valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRaahen kaupunki
Palvelusta vastaaRaahen kaupunki
Alue Raahe, Siikajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Raahen kaupunki
Päivitetty: 6.2.2020