suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Puistoleikkipaikat

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Puistoleikkipaikat ovat tärkeitä sekä lasten leikkialueina että asukkaiden yhteisinä olohuoneina. Niiden viihtyisyyteen, kunnossapitoon ja perusparantamiseen panostetaan Vantaalla jatkuvasti. Vantaalla on tällä hetkellä 150 puistoleikkipaikkaa.

Uusien leikkialueiden suunnittelun lähtökohtina ovat sijainnin lisäksi eri-ikäisten käyttäjien huomioiminen sekä monipuoliset ja turvalliset liikkumismahdollisuudet.

Ylläpitohenkilöstö tarkkailee puistoleikkipaikkojen välineistön kuntoa ja turvallisuutta jokaisen huoltokäynnin yhteydessä, sillä kalusteiden ja välineiden kunto vaikuttaa lasten turvallisuuteen.

Kaikkien puistoleikkipaikkojen välineistön turvallisuus tarkastetaan vähintään kolmen kuukauden välein eli neljä kertaa vuodessa. Huoltokäyntien ja tarkastusten yhteydessä havaitut puutteet pyritään korjaamaan mahdollisimman pian.

Huomioithan, että leikkipaikoilla ei ole talvikunnossapitoa, minkä takia talviolosuhteet voivat aiheuttaa leikkipaikoilla turvallisuuspuutteita. Voit käyttää leikkipaikkoja myös talvisin ulkoiluun ja lumileikkeihin, mutta lumi ja jää voivat esimerkiksi tehdä leikkivälineiden pinnoista liukkaita ja turva-alustoista kovia.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnan leikkipuistot tarjoavat turvallisia, monipuolisia ja viihtyisiä leikkiympäristöjä. Kunta tarkistaa leikkipuiston turvallisuuden useita kertoja vuodessa. Hoitotoimet on määritelty valtakunnallisesti.

Leikkipuistoissa voi olla jatkuvasti tai ajoittain kunnan henkilökuntaa, tai ne voivat olla valvomattomia. Kunta voi järjestää leikkipuistoon ohjattua toimintaa lapsille ja koululaisille.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 28.11.2021