suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siuntion kunta

Puheterapian palvelut

  • Palvelu
  • Siuntio
  • Julkinen palvelu

Puheterapia on tarkoitettu lapsille, nuorille ja aikuisille, joilla on puheilmaisun ja/tai puheen ymmärtämisen häiriöitä, äänihäiriötä tai nielemisvaikeuksia. Terapian tarkoitus on auttaa potilasta kommunikoimaan ja toimimaan arjessaan sujuvasti ja itsenäisesti. Puheterapia toteutetaan tarpeen mukaan jaksoittain yksilö- ja/tai ryhmäterapiana.

Terapiassa voidaan opastaa potilas käyttämään apuvälineitä, kuten puhelaitteita. Lapset ja nuoret ohjaa puheterapiaan yleensä neuvola tai kouluterveydenhoito, aikuiset voivat tulla terapiaan lääkärin tai hoitajan ohjaamina.

Toimi näin

Lasten puheterapioista ole yhteydessä lastenneuvolaan puhelinajalla (ma-pe klo 12-13). Aikuisten puheterapioista ole yhteydessä fysioterapiaan puhelinajalla (ma-pe klo 12-13).

Kenelle ja millä ehdoin

Lapset ohjataan puheterapiaan lastenneuvolan ja kouluterveydenhuollon kautta. Lasten puheterapiaan lähettämiselle on määritelty kriteerit. Lasten puheterapioista päätetään moniammatillisessa kuntoutustyöryhmässä. Aikuisten puheterapiaa järjestetään yksilöllisen tarpeen mukaisesti.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelusta vastaaSiuntion kunta
Alue Siuntio
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Siuntion kunta
Päivitetty: 25.2.2020