suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siilinjärven kunta

Puheterapian palvelut

  • Palvelu
  • Siilinjärvi
  • Julkinen palvelu

Puheterapia on lääkinnällistä ja terapeuttista kielen, puheen ja äänen häiriöiden tutkimista, hoitoa ja kuntoutusta.

Puheterapeutin tehtäviin kuuluu kommunikaatiohäiriöiden ennaltaehkäisy tiedon jakamisen, ohjauksen ja kouluttamisen kautta.

Lapsiasiakkaat tulevat puheterapeutin vastaanotolle yleensä neuvolan tai kouluterveydenhuollon kautta. Aikuisasiakkaat tulevat lääkärin lähetteellä vuodeosastolta tai vastaanotoilta. Puheterapiassa on yhteinen jono ja puheterapeutit katsovat yhdessä viikoittain tulleet lähetteet ja soittavat ajan asiakkaille.

Puheterapeutit vastaavat konsultaatiopuhelimeen perjantaisin klo 12-13.

Konsultaatioajalla voi kysyä puheterapeutin mielipidettä mieltä askarruttaviin asioihin ilman puheterapialähetettä. Vastaanotolle ohjaudutaan terveydenhoitajan kautta tai lääkärin lähetteellä.

Toimi näin

Puheterapeutit vastaavat konsultaatiopuhelimeen keskiviikkoisin klo 12-13.

Yhteystiedot:

- Etelä-Siilinjärvi, Vuorelantie 6, puh. 044 740 2238 soittoaika keskiviikkoisin klo 12-13

- Siilinjärvi, Innocum, Isoharjantie 6, rak.S1,F-rappu, 1.krs, puh. 044 740 2237 soittoaika keskiviikkoisin klo 12-13

Konsultaatioajalla voi kysyä puheterapeutin mielipidettä mieltä askarruttaviin asioihin ilman puheterapialähetettä. Vastaanotolle ohjaudutaan terveydenhoitajan kautta tai lääkärin lähetteellä.

Kenelle ja millä ehdoin

Lapsiasiakkaat tulevat puheterapeutin vastaanotolle yleensä neuvolan tai kouluterveydenhuollon kautta tai jatkolähetteellä erikoissairaanhoidosta. Aikuisasiakkaat tulevat lääkärin lähetteellä vuodeosastolta tai vastaanotoilta. Puheterapiassa on yhteinen jono ja puheterapeutit katsovat yhdessä viikoittain tulleet lähetteet ja soittavat ajan asiakkaille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Puheterapia on tarkoitettu lapsille, nuorille ja aikuisille, joilla on puheilmaisun ja/tai puheen ymmärtämisen häiriöitä, äänihäiriötä tai nielemisvaikeuksia. Puheterapia on lääkinnällistä, tutkimukset sisältävää kuntoutusta. Terapian tarkoitus on auttaa potilasta kommunikoimaan ja toimimaan arjessaan sujuvasti ja itsenäisesti. Puheterapia toteutetaan tarpeen mukaan jaksoittain yksilö- ja/tai ryhmäterapiana.

Terapiassa voidaan opastaa potilas käyttämään apuvälineitä, kuten puhelaitteita. Lapset ja nuoret ohjaa puheterapiaan yleensä neuvola tai kouluterveydenhoito, aikuiset voivat tulla terapiaan lääkärin tai hoitajan ohjaamina.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiilinjärven kunta
Palvelusta vastaaSiilinjärven kunta
Alue Siilinjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siilinjärven kunta
Päivitetty: 9.6.2020