suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Perusturvakuntayhtymä Karviainen

Puheterapian palvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu
Alue: Karkkila, Vihti
Palvelun kieli: suomi

Karviaisen terapia- ja psykologipalvelujen yksikössä työskentelevät puheterapeutit auttavat 0-7 vuotiaiden lasten kielen kehitykseen ja puheeseen liittyvissä vaikeuksissa. Puheterapeuttiin voi ottaa yhteyttä, jos on herännyt huoli lapsen puheen ja kielen kehityksestä.

Puheterapeutit työskentelevät itsenäisesti sekä osana moniammatillista työryhmää. Ohjaus erityispalveluyksikköön ja eri työntekijöille tapahtuu neuvoloiden terveydenhoitajien, lääkäreiden tai alueellisten erityislastentarhanopettajien lähetteillä. Puheterapeutti ottaa yhteyttä asiakkaaseen lähetteen saatuaan.

Vanhemmat voivat ottaa yhteyttä työntekijöihin myös ilman lähetettä.

Moniammatillisen työryhmän asiakkaina ovat sellaiset alle kouluikäiset lapset, joilla on arvioinnin ja tuen tarvetta usealla kehityksen osa-alueella. Työryhmätyöskentely varmistaa sen, että tutkimukset, niiden ajoitus sekä mahdollinen kuntoutus toteutuvat asiakkaan kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.


Toimi näin

Ohjaus erityispalveluyksikköön ja eri työntekijöille tapahtuu neuvoloiden terveydenhoitajien, lääkäreiden tai alueellisten erityislastentarhanopettajien lähetteillä.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Palvelun toteuttaa: 
Perusturvakuntayhtymä Karviainen