suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kempeleen kunta

Puheterapian palvelut

  • Palvelu
  • Kempele
  • Julkinen palvelu

Kempeleen kunnan puheterapiapalvelut toteutetaan Kempeleen terveyskeskuksessa yksilöterapiana. Puheterapiapalveluita myös ostetaan tarpeen mukaan ostopalveluna, päätökset ostopalvelusta tehdään kuntoutustyöryhmässä.

Toimi näin

Alle kouluikäiset ohjataan puheterapeutille neuvolakäyntien yhteydessä ja kouluikäiset kouluterveydenhuollon käynneiltä. Aikuiset ohjataan puheterapeutille lääkärin tai erikoissairaanhoidon kautta.

Tausta ja lainsäädäntö

Puheterapia on tarkoitettu lapsille, nuorille ja aikuisille, joilla on puheilmaisun ja/tai puheen ymmärtämisen häiriöitä, äänihäiriötä tai nielemisvaikeuksia. Puheterapia on lääkinnällistä, tutkimukset sisältävää kuntoutusta. Terapian tarkoitus on auttaa potilasta kommunikoimaan ja toimimaan arjessaan sujuvasti ja itsenäisesti. Puheterapia toteutetaan tarpeen mukaan jaksoittain yksilö- ja/tai ryhmäterapiana.

Terapiassa voidaan opastaa potilas käyttämään apuvälineitä, kuten puhelaitteita. Lapset ja nuoret ohjaa puheterapiaan yleensä neuvola tai kouluterveydenhoito, aikuiset voivat tulla terapiaan lääkärin tai hoitajan ohjaamina.

Palvelun toteuttaa

Kempeleen kunta

Palvelusta vastaa

Kempeleen kunta
Tekstistä vastaa: Kempeleen kunta
Päivitetty: 27.10.2022