suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Puheterapia lapsille

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Puheterapialla vahvistetaan lapsen kommunikaation, puheen- ja kielenkehityksen sekä syömisen taitoja ja ennaltaehkäistään oppimisvaikeuksia. Kielellistä kehitystä tuetaan erilaisten leikkien, pelien ja tehtävien avulla. Puheterapeutti ohjaa vanhempia havainnoimaan lapsensa kielellistä toimintaa ja tukemaan sen kehittymistä. Puheterapeutti ohjaa myös lapsen lähiympäristöä. Tarvittaessa puheterapeutin kanssa valitaan lapsen puheen kehitystä tukeva kommunikaation apuväline.

Puheterapia toteutuu jaksoittain yksilö- ja/tai ryhmäkäynteinä. Tarvittaessa hyödynnetään etävastaanottoa.

Puheterapia on asiakkaalle maksutonta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelut on tarkoitettu vantaalaisille.

Tausta ja lainsäädäntö

Puheterapia on tarkoitettu lapsille, nuorille ja aikuisille, joilla on puheilmaisun ja/tai puheen ymmärtämisen häiriöitä, äänihäiriötä tai nielemisvaikeuksia. Puheterapia on lääkinnällistä, tutkimukset sisältävää kuntoutusta. Terapian tarkoitus on auttaa potilasta kommunikoimaan ja toimimaan arjessaan sujuvasti ja itsenäisesti. Puheterapia toteutetaan tarpeen mukaan jaksoittain yksilö- ja/tai ryhmäterapiana.

Terapiassa voidaan opastaa potilas käyttämään apuvälineitä, kuten puhelaitteita. Lapset ja nuoret ohjaa puheterapiaan yleensä neuvola tai kouluterveydenhoito, aikuiset voivat tulla terapiaan lääkärin tai hoitajan ohjaamina.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 9.8.2022