suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Lohjan kaupunki

Reseptiuusinnat

  • Puhelinasiointi
Asiointikielet: suomi, ruotsi
Alue: Lohja

Uusimme pääsääntöisesti vain terveysasemalla sairautensa vuoksi hoidossa olevien potilaiden reseptejä. Terveysasemalta kirjoitetut reseptit voit pyytää uusittaviksi soittamalla reseptipuhelimeen. Uusintapyynnön voit jättää myös apteekkiin. Reseptisi voit lähettää uusittaviksi myös suoraan Omakanta-palvelun kautta osoitteessa www.kanta.fi.

Uusiminen edellyttää lääkäriltä hoitovastuun ottoa, lääkkeiden yhteensopivuuden tarkistamista, riittävää hoidon turvallisuuden ja hoitotavoitteiden seurantaa. Keskustele lääkärin kanssa lääkityksestä, hoidon tavoitteista ja seurannasta. Reseptit kirjoitetaan sähköisinä ja omia e-reseptejään voit tarkastella kanta.fi-verkkopalvelussa.

Mikäli lääke on kirjoitettu sairaalasta tai yksityislääkäriltä, ei lääkäri voi uusia reseptiä ilman riittäviä tietoja kyseisen sairauden seurannasta ja kaikista käytössäsi olevista lääkkeistä.

Mikäli lääke ei ole sopiva tai sinulla on muuta viestitettävää, laita reseptin mukaan viesti tai varaa lääkärille soitto- tai vastaanottoaika.

Lääkäri tekee uusimispäätöksen.

Resepti toimitetaan sähköisesti apteekkiin viimeistään 8 vuorokauden kuluttua uusimispyynnön jättämisestä.

Ajantasainen lääkelista on hyvä tuoda mukana aina vastaanotolle tultaessa.

Uusinnat kannattaa keskittää hoitavan lääkärin vastaanotoille, mielellään vuosikontrollien yhteyteen.

Säännöllisesti käytettävistä lääkkeistä kannattaa pyytää reseptit vuodeksi eteenpäin, etenkin jos lääkitys on vakiintunut ja hoitotavoitteet on saavutettu.

Vaikka paperinen potilasohje katoaisi, säilyy repsepti sähköisenä reseptikeskuksessa ja lääke on noudettavissa apteekista reseptin voimassaoloaikana.

Huolehdi hyvissä ajoin siitä, että lääkkeet riittävät ja tuo reseptisi uusittaviksi vähintään viikko ennen lääkkeiden loppumista.


Yhteystiedot

Puhelin
Reseptipuhelin
+358 193693699
(pvm/mpm)
Puhelinasioinnin verkkosivut: http://www.kanta.fi/
Aukioloajat
Reseptipuhelin
maanantai - torstai 8.00 - 16.00
perjantai 8.00 - 14.00