suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Puhelinasiointi

Mobiili joulukuusilupa valtion talousmetsistä Pohjois-Suomessa Lapin ja Pohjanmaan–Kainuun alueilla

Vastuuorganisaatio: Metsähallitus
Asiointikieli: suomi
Alue: Alavieska, Enontekiö, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Halsua, Hyrynsalmi, Ii, Inari, Kajaani, Kalajoki, Kannus, Kärsämäki, Kaustinen, Kemi, Kemijärvi, Keminmaa, Kempele, Kittilä, Kokkola, Kolari, Kuhmo, Kuusamo, Lestijärvi, Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Muonio, Nivala, Oulainen, Oulu, Paltamo, Pelkosenniemi, Pello, Perho, Posio, Pudasjärvi, Puolanka, Pyhäjärvi, Pyhäjoki, Pyhäntä, Raahe, Ranua, Reisjärvi, Ristijärvi, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Simo, Sodankylä, Sotkamo, Suomussalmi, Taivalkoski, Tervola, Toholampi, Tornio, Tyrnävä, Utajärvi, Utsjoki, Vaala, Veteli, Ylitornio, Ylivieska

Matkapuhelinluvan tilausohjeet:

1. Soita puhelinnumeroon.

2. Odota 10–15 sekuntia kunnes kuulet lopputiedotteen ”kiitoksia soitostasi”. Sulje puhelimesi.

3. Odota hetki, niin saat luvan tekstiviestinä puhelimeesi.

Luvan voimassaolo (1 vuorokausi) alkaa heti tekstiviestin saavuttua. Säilytä viesti luvan voimassaolon ajan. Olet velvollinen esittämään luvan puhelimeltasi pyydettäessä. Lupa veloitetaan matkapuhelinlaskullasi.

Luvan joulukuusen hakemiseen valtion talousmetsistä voi ostaa helposti kännykällä. Metsähallituksen palvelu on käytössä Pohjois-Suomessa Lapin ja Pohjanmaan–Kainuun alueilla.

Kuusenhakulupa maksaa 5,09 euroa, jonka päälle tulee matkapuhelinmaksu. Maksu veloitetaan suoraan matkapuhelinlaskussa. Luvan voimassaolo alkaa heti tekstiviestin saavuttua ja se on voimassa yhden vuorokauden. Lupaa ei voi ostaa ennakkoon. Kännykkäluvan ajankohtaa ei voi myöskään muuttaa eikä sitä voi perua.

Lupa oikeuttaa hakemaan joulukuusen Metsähallituksen talouskäytön piiriin kuuluvasta monikäyttömetsästä tien varresta, enintään parikymmentä metriä tieltä. Joulukuusia ei saa hakea suojelu- tai retkeilyalueilta. Luvan ostaja on velvollinen varmistamaan, että alue on Metsähallituksen hallussa ja metsätalouskäytössä.

Talouskäytössä olevien metsien sijainti selviää Retkikartta.fi -palvelusta, karttataso "metsätalouden monikäyttömetsät".

Lupaehdot:

  • Puu saa olla enintään kolme metriä pitkä ja sen tulee sijaita tien välittömässä läheisyydessä. Enontekiön, Utsjoen ja Inarin kunnissa lupa koskee mäntyjä.
  • Varmista etukäteen, että kuusen hakupaikka sijaitsee Metsähallituksen hallinnassa olevassa talousmetsässä. Epäselvissä tilanteissa ota yhteyttä Metsähallituksen asiakaspalvelupisteeseen tai toimistoon.
  • Joulukuusen hakulupia myydään Lapissa myös perinteisellä tavalla Rovaniemellä Metsähallituksen asiakaspalvelupisteessä Tiedekeskus Pilkkeessä. Perinteinen lupa maksaa viisi euroa.


Yhteystiedot

Puhelin
06060561145
(pvm/mpm)
Puhelinasioinnin verkkosivut: http://www.metsa.fi/joulukuusilupa
Aukioloajat
Avoinna ympäri vuorokauden.

Missä asioissa tämä kanava palvelee?

Katso kaikki palvelut, joissa tämä puhelinasiointi on käytössä.