suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Psykoterapian palvelut

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Alue: Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Kruunupyy, Lestijärvi, Perho, Reisjärvi, Toholampi, Veteli
Palvelun kielet: suomi, ruotsi

Psykiatrian avohoidon tavoitteena on vahvistaa mielenterveyttä. Tarjoamme hoitoa, neuvontaa ja tukea omassa tai läheisten mielen hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä, keskusteluapua ja tukea elämän kriisi- ja ongelmatilanteissa sekä terapeuttista hoitoa ja lääkityksen tarpeen arviointia. Toimintaa järjestetään myös kurssi- ja ryhmätoimintana.


Toimi näin

Meille voit hakeutua sinua hoitavan terveydenhuollon ammattilaisen ohjaamana tai ottaa itse yhteyttä yhteystiedoissa oleviin numeroihin. Akuuttitilanteissa ota yhteys terveyskeskukseen, psykiatrian päivystyspuhelimeen tai yhteispäivystykseen.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelumme ovat luottamuksellisia, maksuttomia ja vapaaehtoisuuteen perustuvia. Et tarvitse palveluihin lähetettä.


Tausta ja lainsäädäntö

Psykoterapiassa hoidetaan psyykkisiä eli mielenterveyteen liittyviä ongelmia psykologian keinoin. Onnistuessaan psykoterapeuttinen hoito antaa välineitä ratkaista psyykkisiä ongelmia ja käsitellä vaikeita ajatuksia. Se auttaa luomaan uusia ajatus- ja toimintatapoja ja ratkomaan vaikeuksia ihmissuhteissa.

Psykoterapian muotoja on monenlaisia. Keskeinen toimintatapa on keskustelu terapeutin kanssa. Joissakin psykoterapiamuodoissa voidaan hyödyntää esimerkiksi taiteen keinoja. Terapia voi olla lyhyt- tai pitkäkestoista, ja sitä voi saada yksilö- tai ryhmämuotoisena.

Psykoterapiaa tarjoavat julkinen terveydenhuolto ja yksityiset palveluntuottajat. Kela voi maksaa korvausta yksityiseltä ostetusta psykoterapiasta, johon on lääkärin lähete.


Palvelun toteuttaa: 
Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite