suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Psykologipalvelut

  • Palvelu
  • Salo
  • Julkinen palvelu

Terveyskeskuspsykologit tekevät psykologisia tutkimuksia, antavat ohjausta ja neuvontaa sekä lyhytterapiaa ja osallistuvat hoidon suunnitteluun moniammatillisissa työryhmissä. Psykologit toimivat myös konsultaatio- ja koulutusapuna yhteistyökumppaneille. Psykologin vastaanotolle pääsee lääkärin tai terveydenhoitajan lähetteellä.

Toimi näin

Asiakas voi itse ottaa yhteyttä. Psykologien vastaanotolle pääsee lääkärin tai terveydenhoitajan lähetteellä. Koululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden psykologipalveluista vastaavat koulupsykologit. Nuorten ja aikuisten psykologityö toimii Läntisellä terveysasemalla.

Kenelle ja millä ehdoin

Psykologien vastaanotolle pääsee lääkärin tai terveydenhoitajan lähetteellä.

Tausta ja lainsäädäntö

Psykologi auttaa ongelmatilanteissa. Ongelmat voivat liittyä elämän kriiseihin, ihmissuhteisiin, perheeseen, työhön, työttömyyteen tai opiskeluun, elämänhallintaan, terveyteen, jaksamiseen tai muihin huolenaiheisiin. Psykologipalveluita tarjotaan lapsille, nuorille ja kaikenikäisille aikuisille. Palveluihin hakeudutaan sosiaali- ja terveyskeskuksen kautta.

Keskustelu psykologin kanssa auttaa jäsentämään ongelmia ja löytämään voimia elää eteenpäin. Tuki voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Tarvittaessa psykologi ohjaa jatkotutkimuksiin ja lääkärin hoitoon.

Palvelun toteuttaa

Salon kaupunki

Palvelusta vastaa

Salon kaupunki
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 27.10.2022