suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ranuan kunta

Psykologipalvelut

  • Palvelu
  • Ranua
  • Julkinen palvelu

Psykologi hoitaa lähinnä koulupsykologin ja perheneuvolan psykologin tehtäviä. Hän tarjoaa keskusteluapua lasten ja nuorten psyykkiseen hyvinvointiin ja käyttäytymiseen. Apua saa myös vanhemmuuteen, kasvatukseen ja perheen ihmissuhteisiin liittyvissä asioissa.

Toimi näin

Lapsen/ nuoren huoltaja voi olla suoraan psykologiin yhteydessä tai toiset lasten kanssa työskentelevät tahot voivat suositella yhteydenottoa. Nuori voi myös omatoimisesti varata keskusteluajan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Psykologi auttaa ongelmatilanteissa. Ongelmat voivat liittyä elämän kriiseihin, ihmissuhteisiin, perheeseen, työhön, työttömyyteen tai opiskeluun, elämänhallintaan, terveyteen, jaksamiseen tai muihin huolenaiheisiin. Psykologipalveluita tarjotaan lapsille, nuorille ja kaikenikäisille aikuisille. Palveluihin hakeudutaan terveyskeskuksen kautta.

Keskustelu psykologin kanssa auttaa jäsentämään ongelmia ja löytämään voimia elää eteenpäin. Tuki voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Tarvittaessa psykologi ohjaa jatkotutkimuksiin ja lääkärin hoitoon.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRanuan kunta
Palvelusta vastaaRanuan kunta
Alue Ranua
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ranuan kunta
Päivitetty: 14.5.2020