suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kittilän kunta

Psykologipalvelut

  • Palvelu
  • Kittilä
  • Julkinen palvelu

Psykologin toimenkuvassa painottuvat lasten ja nuorten psyykkisten, sosiaalisten sekä kasvatukseen ja kehitykseen liittyvien ongelmien ennaltaehkäiseminen, varhainen toteaminen, psykologiset tutkimukset, ohjaus, neuvonta, hoito ja kuntoutus. Psykologi tekee yhteistyötä perheiden, neuvolan, päivähoidon ja sosiaalitoimen kanssa.

Aikuisten erilaisissa elämänmuutos- ja kriisitilanteissa sekä masennukseen ja työuupumukseen liittyvissä asioissa ota yhteyttä terveydenhoitajaan tai lääkäriin.

Keskustelu psykologin kanssa auttaa jäsentämään ongelmia ja löytämään uusia ratkaisuja. Ongelmat voivat liittyä elämän erilaisiin kriiseihin. Psykologin kanssa työskentelyn tavoitteena on myös ennaltaehkäisy, jotta asiat eivät kasvaisi suuriksi ongelmiksi. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Tarvittaessa psykologi ohjaa jatkotutkimuksiin ja lääkärin hoitoon.

Toimi näin

Psykologeille pääsee ilman lähetettä. Ajanvaraus puhelimitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Psykologi auttaa ongelmatilanteissa. Ongelmat voivat liittyä elämän kriiseihin, ihmissuhteisiin, perheeseen, työhön, työttömyyteen tai opiskeluun, elämänhallintaan, terveyteen, jaksamiseen tai muihin huolenaiheisiin. Psykologipalveluita tarjotaan lapsille, nuorille ja kaikenikäisille aikuisille. Palveluihin hakeudutaan terveyskeskuksen kautta.

Keskustelu psykologin kanssa auttaa jäsentämään ongelmia ja löytämään voimia elää eteenpäin. Tuki voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Tarvittaessa psykologi ohjaa jatkotutkimuksiin ja lääkärin hoitoon.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKittilän kunta
Palvelusta vastaaKittilän kunta
Alue Kittilä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kittilän kunta
Päivitetty: 6.7.2020