suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Janakkalan kunta

Psykologipalvelut

  • Palvelu
  • Janakkala
  • Julkinen palvelu

Janakkalan kunnassa toimii psykologeja perusterveydenhuollossa ja opetustoimessa. He edustavat peruspalveluissa psykologista asiantuntemustaja auttavat erilaisissa ongelmatilanteissa.

Terveyskeskuspsykologin vastaanotto on tarkoitettu neuvola- ja aikuisasiakkaille. Neuvolavastaanotolle voi hakeutua lapsen kehitykseen liittyvissä ongelmissa. Aikuisvastaanotolle voi hakeutua elämän muutos- ja kriisitilanteissa, ahdistuksen, jännityksen tai masennuksen oireissa tai työssä jaksamisen ongelmissa.

Nuorten psykologi palvelee 13–19-vuotiaita. Nuorten vastaanotolle voi hakeutua ahdistuksen, jännityksen tai masennuksen oireissa, koulunkäynnin, opiskelun tai työssä jaksamisen ongelmissa tai nuoruusiän kehitykseen liittyvissä ongelmissa.

Koulupsykologi palvelee 6–13-vuotiaita esiopetuksen ja alakoulujen oppilaita. Koulupsykologi työskentelee osana monialaista oppilashuoltoa edistäen oppilaiden hyvinvointia sekä tarjoten tukea koulunkäyntiin ja psyykkiseen kasvuun. Koulupsykologi tarjoaa konsultaatiota opetushenkilöstölle ja tekee yhteistyötä eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Koulupsykologiin voi ottaa yhteyttä lapsen koulunkäyntiin ja oppimiseen liittyvissä ongelmissa, keskittymisen ja toiminnanohjauksen vaikeuksissa tai käyttäytymisen ja tunne-elämän oireissa.

Toimi näin

Terveyskeskuspsykologin vastaanotolle voi hakeutua omasta aloitteesta tai toisen työntekijän ohjaamana. Vastaanotto on Turengin terveysasemalla. Nuorten psykologille asiakas tai vanhempi varaa itse ajan psykologin puhelinnumerosta ajanvarausaikana. Vastaanotto on Turengin terveysasemalla maanantaisin, tiistaisin keskiviikkoisin ja perjantaisin ja Tervakosken terveysasemalla torstaisin. Koulupsykologin yksilövastaanotolle ohjaudutaan oppilashuoltoryhmän kautta tai ottamalla yhteyttä suoraan koulupsykologiin puhelimitse tai Wilman kautta. Vastaanotto tapahtuu pääsääntöisesti kunnantalolla ja tarvittaessa koululla.

Kenelle ja millä ehdoin

Janakkalan kunnassa toimii psykologeja perusterveydenhuollossa ja opetustoimessa.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Psykologi auttaa ongelmatilanteissa. Ongelmat voivat liittyä elämän kriiseihin, ihmissuhteisiin, perheeseen, työhön, työttömyyteen tai opiskeluun, elämänhallintaan, terveyteen, jaksamiseen tai muihin huolenaiheisiin. Psykologipalveluita tarjotaan lapsille, nuorille ja kaikenikäisille aikuisille. Palveluihin hakeudutaan terveyskeskuksen kautta.

Keskustelu psykologin kanssa auttaa jäsentämään ongelmia ja löytämään voimia elää eteenpäin. Tuki voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Tarvittaessa psykologi ohjaa jatkotutkimuksiin ja lääkärin hoitoon.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJanakkalan kunta
Palvelusta vastaaJanakkalan kunta
Alue Janakkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Janakkalan kunta
Päivitetty: 23.1.2020