suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nokian kaupunki

Psykologipalvelut alle kouluikäisten lasten perheille

  • Palvelu
  • Nokia
  • Julkinen palvelu

Psykologin puoleen voit kääntyä, mikäli raskauteen tai synnytykseen liittyvät seikat askarruttavat mieltäsi, perheesi on kohdannut surua tai elämänmuutoksia, kaipaat tukea kasvatukseen ja vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä, olet huolissasi lapsesi kehityksestä ja käyttäytymisestä, perheenjäsenten väliseen vuorovaikutukseen liittyy huolta tai parisuhdeasiat ja oma jaksamisesi vanhempana huolettavat. Psykologien työmuotoihin kuuluvat keskustelu- ja tukikäynnit, terapeuttiset hoitokäynnit, psykologiset tutkimukset, puhelinneuvonta ja verkostoyhteistyö. Palveluita saat virka-aikaan ja työskentely tapahtuu pääsääntöisesti vanhempien kanssa työskentelemällä. Erillistä lähetettä ei tarvita.

Toimi näin

Ohjaus- ja neuvontanumero palvelee asiakkaita ja viranomaisia jokaisena arkipäivänä klo 10-12.

Numerosta voi tiedustella asiakkuuden etenemistä tai muuta lähetteeseen liittyvää, voi ilmoittautua asiakkuuteen, voi kysyä palveluohjausta tai muuta ohjausta tai neuvontaa perheen tilanteeseen liittyen. Tähän numeroon voi myös jättää soittopyyntöjä työntekijöille.

Ajanvarauskysymyksissä tai aikojen siirtämisissä auttaa edelleen toimiston numero, joka vastaa arkisin klo 8-11 ja 12-14.

Kenelle ja millä ehdoin

Psykologit tarjoavat palveluja lasta odottaville ja alle kouluikäisten lasten perheille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Psykologi auttaa ongelmatilanteissa. Ongelmat voivat liittyä elämän kriiseihin, ihmissuhteisiin, perheeseen, työhön, työttömyyteen tai opiskeluun, elämänhallintaan, terveyteen, jaksamiseen tai muihin huolenaiheisiin. Psykologipalveluita tarjotaan lapsille, nuorille ja kaikenikäisille aikuisille. Palveluihin hakeudutaan terveyskeskuksen kautta.

Keskustelu psykologin kanssa auttaa jäsentämään ongelmia ja löytämään voimia elää eteenpäin. Tuki voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Tarvittaessa psykologi ohjaa jatkotutkimuksiin ja lääkärin hoitoon.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNokian kaupunki
Palvelusta vastaaNokian kaupunki
Alue Nokia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nokian kaupunki
Päivitetty: 11.5.2021