suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liedon kunta

Psykologinpalvelut

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Neuvola -ja kouluterveydenhuollon yksikköön kuuluu 2 psykologia. Heidän toimenkuvaan kuuluu neuvolaikäisten palvelut ja lisäksi aikuistyö . Psykologit tekevät jalkautuvaa yhteistyötä päiväkotien kanssa ja osallistuvat neuvolan monialaiseen työryhmätyöskentelyyn.

Lapsiasiakkaat ohjautuvat heille neuvoloiden ja varhaiskasvatuksen, osittain perheet hakeutuvat palveluun myös itse.

Aikuispotilaat ohjautuvat lähinnä terveyskeskuksen vastaanoton kautta. Aikuistyö on tarkoitettu lähinnä akuuttien kriisien hoitoon. Pitkäkestoisiin hoitosuhteisiin ei ole mahdollisuutta.

Kunnassa on lisäksi koulupsykologeja (sivistystoimen alaisuudessa) sekä perheneuvolassa.

Toimi näin

Lapsi asiakkaat ohjautuvat heille neuvoloiden ja varhaiskasvatuksen, osittain perheet hakeutuvat palveluun myös itse. Aikuispotilaat ohjautuvat lähinnä terveyskeskuksen vastaanoton kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Psykologi auttaa ongelmatilanteissa. Ongelmat voivat liittyä elämän kriiseihin, ihmissuhteisiin, perheeseen, työhön, työttömyyteen tai opiskeluun, elämänhallintaan, terveyteen, jaksamiseen tai muihin huolenaiheisiin. Psykologipalveluita tarjotaan lapsille, nuorille ja kaikenikäisille aikuisille. Palveluihin hakeudutaan terveyskeskuksen kautta.

Keskustelu psykologin kanssa auttaa jäsentämään ongelmia ja löytämään voimia elää eteenpäin. Tuki voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Tarvittaessa psykologi ohjaa jatkotutkimuksiin ja lääkärin hoitoon.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiedon kunta
Palvelusta vastaaLiedon kunta
Alue Koski Tl, Lieto, Marttila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Liedon kunta
Päivitetty: 9.10.2020