suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Valkeakosken kaupunki

Psykiatrinen päiväosasto (Valkeakosken mielenterveyskeskus)

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Psykiatrinen päiväosastohoito voi tulla kyseeseen esimerkiksi silloin, kun tarvitaan tiiviimpää avohoidon tukea ja hoitoa sekä toimintakyvyn, diagnoosin, kriisitilanteen ja elämänhallinnan ongelmien selvittelyä.

Hoidolliset ryhmät ovat tärkeä osa hoitoa. Ryhmissä voit keskustelun lisäksi ilmaista itseäsi mm. musiikin, kuvan tai kirjoittamisen avulla. Käytämme hoitomuotoina myös liikuntaa ja rentoutusta. Yksilöhoito toteutuu kahdenkeskisissä keskusteluissa omahoitajan kanssa. Hoitoon kuuluu myös läheisten tapaaminen ja tarvittaessa kotikäynti.

Päiväosastolla työskentelee kokopäiväisesti kolme sairaanhoitajaa. Lääkäri on osastolla tavattavissa kahtena päivänä viikossa ja sosiaalityöntekijä kerran viikossa.

Toimi näin

Hakeutuminen päiväosastolle tapahtuu lääkärin tai muun hoitavan henkilön lähetteellä.

Etukäteistutustuminen päiväosastohoitoa harkittaessa on suositeltavaa. Käyntitiedot 2019-alkaen: Apiankatu 5, 3.krs, 37600 Valkeakoski.

Kenelle ja millä ehdoin

Psykiatrinen päiväosasto on kuusipaikkainen tehostetun psykiatrisen avohoidon yksikkö, joka tarjoaa palveluja Valkeakosken, Akaan ja Urjalan aikuisväestölle (yli 18 v).

Palvelu on maksullinen.

Päivää kohti veloitetaan ainoastaan ateriamaksu (maksu vuonna 2019: 8 euroa/pv).

Perustiedot

Palvelusta vastaaValkeakosken kaupunki
Palvelun toteuttaaValkeakosken kaupunki
Alue Akaa, Urjala, Valkeakoski
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Valkeakosken kaupunki
Päivitetty: 29.10.2019