suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sosiaali- ja terveystoimiala, Helsingin kaupunki

Psykiatrian poliklinikka

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu

Hoito psykiatrian poliklinikalla on psykiatrista erikoissairaanhoitoa. Hoitomuotoihimme kuuluvat esimerkiksi yksilö- ja ryhmäkeskustelut, toimintaterapia ja lääkehoito.

Tarvitset psykiatrian poliklinikalle lähetteen. Tarvettasi erikoissairaanhoidolle voi arvioida esimerkiksi terveyskeskuslääkäri, työterveyslääkäri, opiskeluterveydenhuollon tai YTHS:n lääkäri tai yksityinen psykiatri.

Teemme hoitosuunnitelman aina yhdessä asiakkaan kanssa. Hoitosuunnitelma on yksilöllinen, määräaikainen ja tavoitteellinen. Siihen voi kuulua myös päihdepalveluja.

Palvelumme ovat maksuttomia.

Kenelle ja millä ehdoin

Yli 18 vuoden ikä

Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille.

Hoitoon hakeudutaan lääkärin lähetteellä tai soittamalla suoraan akuuttityöryhmään; akuuttityöryhmään voi ottaa yhteyttä myös potilaan omainen tai muu läheinen henkilö.

Palvelu on potilaalle maksuton. Peruuttamattomista poisjäänneistä peritään maksu.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Mielenterveyskuntoutujille ja heidän läheisilleen tarjotaan ohjausta ja neuvontaa terveys- ja sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat mielenterveyspalveluita tarjoavien tahojen pariin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHelsingin kaupunki
Palvelusta vastaaSosiaali- ja terveystoimiala, Helsingin kaupunki
Alue Helsinki
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Sosiaali- ja terveystoimiala, Helsingin kaupunki
Päivitetty: 27.5.2022