suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP

Psykiatrian palvelut

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tampereen yliopistollisessa sairaalassa (Tays) tutkitaan ja hoidetaan potilaita, joilla on erilaisia mielenterveyden häiriöitä. Niitä voivat olla esimerkiksi

psykoottiset häiriöt, mielialahäiriöt, ahdistuneisuushäiriöt, päihdehäiriöt ja persoonallisuushäiriöt. Oireita, joiden vuoksi potilaat tulevat hoitoon, voivat olla esimerkiksi aistiharhat ja harhaluulot, masennus tai ahdistuneisuus.

Suurin osa psykiatrisista häiriöistä hoidetaan avohoidossa. Sairaalahoitoa voidaan tarvita sairauden pahenemisvaiheissa. Myös sairauden alkuvaiheessa tarvitaan joskus sairaalahoitoa. Jos potilas on itsetuhoinen tai ei psyykkisen tilansa vuoksi kykene huolehtimaan itsestään, hän tarvitsee psykiatrista sairaalahoitoa.

Taysin psykiatrisista hoitoyksiköistä suurin osa toimii Nokialla sijaitsevassa Tays Pitkäniemen sairaalassa. Sairaalassa hoidetaan aikuispotilaita. Myös psykiatrian päivystys toimii Pitkäniemessä. Tays Keskussairaalassa Tampereella on sekä aikuisia että nuoria psykiatrisia potilaita hoitavia yksiköitä.

Kenelle ja millä ehdoin

Psykiatriseen hoitoon Taysissa tarvitaan lääkärin lähete.

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP
Palvelusta vastaaPirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP
Alue Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Jämsä, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Pälkäne, Parkano, Pirkkala, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP
Päivitetty: 20.11.2020