suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tyrnävän kunta

Psykiatrian päivystyspalvelut

  • Palvelu
  • Tyrnävä
  • Julkinen palvelu

Arkisin kiireellisen mielenterveysongelman vuoksi voit ottaa yhteyttä terveyskeskuksen vastaanottoon tai mielenterveystoimistoon.

OYS:n päivystysyksikköön osastolle 78 voi mennä ilman lähetettä arkipäivisin klo 8-18, muina aikoina lähetteellä.

Äkillisten kriisitilanteiden osalta kunnassa toimii myös kriisiryhmä; yhteystiedot joko terveyskeskuksen, mielenterveystoimiston tai sosiaalitoimen kautta.

Iltaisin, öisin ja viikonloppuisin päivystys toimii Oulun seudun yhteispäivystyksessä OYS:n tiloissa, josta tarvittaessa ohjataan osastolle 78.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Lääkärin vastaanottokäynneistä ja päivystyspoliklinikan käynneistä peritään hinnaston mukaiset käyntimaksut.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiireellistä hoitoa edellyttävissä psyykkisissä sairauksissa, häiriöissä, kriiseissä tai mielenterveyden ongelmissa on hakeuduttava päivystykseen. Ympärivuorokautinen päivystys toimii suurten terveyskeskusten ja sairaaloiden yhteydessä. Päivystyksessä arvioidaan tilanne ja ohjataan potilas tarpeellisiin tutkimuksiin ja hoitoihin. Paikoin on tarjolla myös psykiatrisen erikoissairaanhoidon päivystystä.

Päivystyksessä työskentelee psykiatrian erikoislääkäri, psykiatriaan perehtynyt lääkäri tai psykiatrinen sairaanhoitaja. Hoito perustuu ensisijaisesti avopalveluihin ja vapaaehtoisiin toimiin. Potilas voidaan ottaa tahdosta riippumattomaan hoitoon tietyissä, lain tarkasti määrittämissä tilanteissa. Näitä ovat esimerkiksi tilanteet, joissa vaihtoehtona on sairauden pahentuminen tai vakava vaara potilaalle tai muille henkilöille.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTyrnävän kunta, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Muut vastuuorganisaatiotPohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Palvelusta vastaaTyrnävän kunta
Alue Tyrnävä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tyrnävän kunta
Päivitetty: 5.5.2020