suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Psykiatrian päivystyspalvelut

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Akuutti 24:n psykiatrian sairaanhoitaja vastaa kaikenikäisten potilaiden psykiatrisen erikoissairaanhoidon tarpeen arvioinnista sekä jatkohoitoon ohjaamisesta yhdessä akuuttilääkärin kanssa.

Akuutti 24:n psykiatrian sairaanhoitajan vastaanotolle voit hakeutua hoidon tarpeen arvioon, kun kyseessä on akuutti itsetuhoisuus, voimakas ahdistus, vaikea masennus, harhaisuus, sekavuus tai maanisuus. Lis ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Kiireellistä hoitoa edellyttävien mielenterveyden oireiden vuoksi on hakeuduttava yhteispäivystykseen. Ympärivuorokautinen yhteispäivystys toimii sairaaloiden yhteydessä. Laajaa ympärivuorokautista päivystystä tarjoavissa sairaaloissa on lisäksi psykiatrisen erikoissairaanhoidon ympärivuorokautinen päivystys. Päivystyksessä arvioidaan tilanne ja ohjataan potilas tarpeellisiin tutkimuksiin ja hoitoihin.

Hoito perustuu ensisijaisesti avopalveluihin ja vapaaehtoisiin toimiin. Potilas voidaan ottaa tahdosta riippumattomaan hoitoon tietyissä, lain tarkasti määrittämissä tilanteissa. Näitä ovat esimerkiksi tilanteet, joissa vaihtoehtona on psykoosisairauden olennainen pahentuminen tai vakava vaara potilaan omalle tai muun henkilön terveydelle tai turvallisuudelle.

Palvelun toteuttaa

Päijät-Hämeen hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Päijät-Hämeen hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Päijät-Hämeen hyvinvointialue
Päivitetty: 5.2.2024