suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Haapaveden kaupunki

Psykiatrian päivystyspalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Virka-aikana voit olla yhteydessä Haapaveden terveyskeskuksen lääkäripäivystykseen ja yö-, ilta-, arkipyhä- ja viikonloppupäivystysaikoina Oulaskankaan sairaalaan, josta sinut ohjataan tarvittaessa eteenpäin.

Toimi näin

Soita AINA ennen päivystykseen lähtöäsi Päivystysapu numeroon 116 117. Päivystysavun maksuton Chat www.etapalvelut.fi/pohjoispohjanmaanpaivystysapu palvelee myös. Asioimiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Käynti ovesta B1 klo 8-22 ja ovesta B2 klo 22-08

Potilaat, omaiset ja vierailijat käyttävät suu- ja nenäsuojusta sairaalan tiloissa.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiireellistä hoitoa edellyttävissä psyykkisissä sairauksissa, häiriöissä, kriiseissä tai mielenterveyden ongelmissa on hakeuduttava päivystykseen. Ympärivuorokautinen päivystys toimii suurten terveyskeskusten ja sairaaloiden yhteydessä. Päivystyksessä arvioidaan tilanne ja ohjataan potilas tarpeellisiin tutkimuksiin ja hoitoihin. Paikoin on tarjolla myös psykiatrisen erikoissairaanhoidon päivystystä.

Päivystyksessä työskentelee psykiatrian erikoislääkäri, psykiatriaan perehtynyt lääkäri tai psykiatrinen sairaanhoitaja. Hoito perustuu ensisijaisesti avopalveluihin ja vapaaehtoisiin toimiin. Potilas voidaan ottaa tahdosta riippumattomaan hoitoon tietyissä, lain tarkasti määrittämissä tilanteissa. Näitä ovat esimerkiksi tilanteet, joissa vaihtoehtona on sairauden pahentuminen tai vakava vaara potilaalle tai muille henkilöille.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHaapaveden kaupunki
Palvelusta vastaaHaapaveden kaupunki
Alue Haapavesi, Pyhäntä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Haapaveden kaupunki
Päivitetty: 16.5.2022