suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Psykiatrian päivystys

  • Palvelu
  • 13 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kiireellisissä mielenterveyteen liittyvissä asioissa voit soittaa aikuispsykiatrian tehostettuun avohoitoon. Palvelemme koko Siun soten alueella.

Lähetettä ei tarvita ja yhteydenotto voi tulla potilaalta, läheiseltä tai viranomaiselta. Palvelemme Siun soten alueella ja päivystämme kaikkina aikoina. Virka-ajan ulkopuolella arvioimme myös kaikenikäisten lasten ja nuorten hoidon tarpeen. Tapaamiset ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Kiireellistä hoitoa edellyttävien mielenterveyden oireiden vuoksi on hakeuduttava yhteispäivystykseen. Ympärivuorokautinen yhteispäivystys toimii sairaaloiden yhteydessä. Laajaa ympärivuorokautista päivystystä tarjoavissa sairaaloissa on lisäksi psykiatrisen erikoissairaanhoidon ympärivuorokautinen päivystys. Päivystyksessä arvioidaan tilanne ja ohjataan potilas tarpeellisiin tutkimuksiin ja hoitoihin.

Hoito perustuu ensisijaisesti avopalveluihin ja vapaaehtoisiin toimiin. Potilas voidaan ottaa tahdosta riippumattomaan hoitoon tietyissä, lain tarkasti määrittämissä tilanteissa. Näitä ovat esimerkiksi tilanteet, joissa vaihtoehtona on psykoosisairauden olennainen pahentuminen tai vakava vaara potilaan omalle tai muun henkilön terveydelle tai turvallisuudelle.

Palvelun toteuttaa

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote

Palvelusta vastaa

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote
Tekstistä vastaa: Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote
Päivitetty: 15.1.2024