suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri

Psykiatrian erikoisalapalvelut

  • Palvelu
  • 24 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Psykiatriassa tutkijaan ja hoidetaan potilaita, joilla on mielenterveyden häiriöitä. Psykiatria sisältää erikoisaloina lasten-, nuoriso-, aikuis- ja oikeuspsykiatrian sekä erityisosaamisen alueina mm. riippuvuus- ja vanhuspsykiatrian.

Tavallisimpia syitä psykiatriseen erikoissairaanhoitoon ohjautumiseen ovat elämäntilannekriisit, psykoosi (esim. skitsofrenia), vaikea ja pitkittynyt masennus, vaikeat persoonallisuushäiriöt, itsetuhoajatukset tai itsemurhayritys. Hoitoon tullaan aina lääkärin lähetteellä, esim. terveyskeskuslääkärin lähettämänä.

Mielenterveyden häiriöiden tutkimus ja hoito on yleensä avohoitoa tai lyhytkestoista sairaalahoitoa. Suurin osa erikoisalan hoidoista toteutuu psykiatrian poliklinikoilla avohoitona. HUS tarjoaa alueellisia psykiatrisia avo- ja sairaalahoidon palveluja Hyksissä Jorvissa, Peijaksessa sekä Läntisellä Uudellamaalla sekä Hyvinkään-, Lohjan- ja Porvoon sairaanhoitoalueilla. Tarjolla on myös keskitettyjä palveluja, esim. syömishäiriöpotilaiden hoito.

 

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHelsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri
Palvelusta vastaaHelsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri
Alue Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti
Palvelun kieletenglanti, suomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri
Päivitetty: 12.1.2022