suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä

Potilastietojen tarkistaminen

  • Palvelu
  • 15 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Jokaisella on oikeus saada tieto omasta potilaskertomuksestaan, mikäli hänen hoitonsa ei tiedon antamisesta vaarannu.

Tee pyyntö kirjallisesti ja osoita se potilaskertomusarkistoon. Sinulle lähetetään kopiot tarpeellisessa laajuudessa tai voit saada kertomuksen nähtäväksesi hoitohenkilökunnan läsnä ollessa. Potilaskertomuskopiot voit saada maksutta kerran vuodessa.

Mikäli potilasrekisterissä on virhe, korjaamme sen ilman aiheetonta viivytystä oma-aloitteisesti tai potilaan vaatimuksesta. Tee tiedon korjaamisvaatimus kirjallisena. Osoita vaatimus ensisijaisesti potilasasiakirjan laatineelle terveydenhuollon ammattihenkilölle tai sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärille. Jollemme voi hyväksyä vaatimustasi tiedon korjaamisesta, saat meiltä kirjallisen todistuksen perusteluineen.

Alaikäisen puolesta voi tiedonsaantioikeutta käyttää hänen huoltajansa tai muu laillinen edustajansa. Jos hoidostaan päättämään kykenevä alaikäinen kieltää tietojen antamisen huoltajalle tai lailliselle edustajalle, ei tällä myöskään ole tiedonsaantioikeutta potilasasiakirjoihin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Palvelusta vastaaLapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Alue Enontekiö, Inari, Kemijärvi, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Sodankylä, Utsjoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Päivitetty: 30.8.2021