suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Potilastietojen tarkastaminen

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Voit tarkistaa sosiaalitoimen henkilörekisteriin ja potilasrekisteriin kirjattuja omia tietojasi maksuttomasti kerran vuodessa. Sairaskertomukseen kirjatut tiedot on mahdollista nähdä myös Kelan Omakanta-verkkopalvelussa.

Voit tarkastaa omat tietosi:

  • täyttämällä internetsivuilla olevan sähköisen omien tietojen tarkastuspyynnön
  • toimittamalla tulostettava lomake potilastietojen osalta terveyskeskuksen potilastoimistoon, sekä sosiaalitoimen osalta kaupungintalon sosiaalipalveluihin.

Toimi näin

  • Potilastiedot pyydetään toimittamalla tarkastuspyyntölomake Naantalin terveyskeskuksen potilastoimistoon.
  • Sosiaalitoimen henkilörekisteriin kirjatut tiedot pyydetään toimittamalla tarkastuspyyntölomake sosiaalipalveluihin Naantalin kaupungintalolle.
  • Kummassakin tapauksessa voit pyytää omia tietojasi myös sähköisesti verkkosivuilta. Sähköinen asiointi vaatii tunnistautumisen.

Kenelle ja millä ehdoin

Omien tietojen tarkastuspyyntölomakkeella voit pyytää omiasi sekä huolettavan lapsesi potilastietoja tai sosiaalitoimen henkilörekisterin tietoja. Muut henkilöt, kuten potilaan läheiset, eivät voi saada tietoja muutoin kuin potilaan kirjallisella suostumuksella.

Palvelu on maksuton.

Omien tietojen tarkastaminen on maksutonta kerran vuodessa.

Tausta ja lainsäädäntö

Julkisen tai yksityisen terveydenhuollon asiakkaalla tai potilaalla on oikeus saada tietää, mitä häntä koskevia tietoja on tallennettu henkilörekisteriin. Tietopyyntö tulee yleensä tehdä erityisellä lomakkeella tai muuten kirjallisesti. Henkilökunta voi kieltäytyä luovuttamasta potilastietoja vain, jos tiedon antaminen aiheuttaisi vakavan vaaran potilaan terveydelle tai jonkun muun oikeuksille.

Oikeus tarkastaa omat potilastietonsa koskee vain potilasta itseään. Muut henkilöt, kuten potilaan läheiset, eivät voi saada tietoja potilaan terveydestä tai sairaudesta muutoin kuin potilaan nimenomaisen suostumuksen perusteella.

Potilaalla on myös oikeus vaatia tietojensa korjaamista ja joissakin tapauksissa rekisteristä poistamista. Lisäksi potilas voi vaatia tiedot siitä, kuka hänen rekisteritietojaan on käyttänyt, minne niitä on luovutettu ja mikä käytön tai luovutuksen peruste on ollut.

Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 16.9.2020