suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka

Potilasasiamies

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu
Alue: Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Saarijärvi
Palvelun kieli: suomi

Potilasasiamies työskentelee seuraavien asioiden hyväksi

• ohjaa potilasta ongelmatilanteissa ottamaan yhteyttä asianomaiseen hoitavaan henkilöön ja keskustelemaan hänen kanssaan

• neuvoo ristiriitojen ratkaisemisessa ja tarvittaessa opastaa muistutuksen tekemisessä, mikäli tilanteeseen ei löydy muuta ratkaisua

• toimii terveydenhuollon palveluissa potilaan oikeuksien edistämiseksi

• opastaa ja auttaa tarvittaessa potilasvahinkoilmoituksen tekemisessä


Toimi näin

Potilasasiamiehelle ei ole erillistä soittoaikaa, yhteydenotot ma - pe klo 9-13 välillä. Mikäli potilasasiamies ei voi vastata puheluun, jätä soittopyyntö ja puhelinnumerosi vastaajaan, niin potilasasiamies soittaa sinulle.

Potilasasiamies ei voi hoitaa asioita sähköpostitse. Sähköpostiyhteys on suojaamaton, ja sitä tulee käyttää vain yhteydenottopyyntöihin. Myös asiakkaan tulee huomioida, että salassapidettäviä asioita ei pidä lähettää sähköpostin välityksellä.

Potilasasiamieheen voi ottaa turvallisesti yhteyttä Hyviksen sähköisen asioinnin kautta. Lähetä yhteydenottopyyntö sähköisesti Potilasasiamiehen yhteydenottopyyntölomakkeella.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Potilasasiamies neuvoo terveydenhuollon potilaita näiden asemasta ja oikeuksista. Jos potilas on tyytymätön saamaansa hoitoon tai kohteluun, potilasasiamies avustaa potilasta tekemään muistutuksen hoidosta vastanneelle johtajalle.

Potilasasiamies neuvoo potilasta myös tilanteissa, joissa terveydenhuollon henkilöstön toiminta antaa aiheen rikos- tai kurinpitomenettelyyn. Potilasasiamies opastaa, miten asia saatetaan vireille toimivaltaisessa viranomaisessa tai toimielimessä. Hän auttaa myös hakemaan korvauksia potilasvahinkovakuutuksesta.

Potilasasiamies voi olla kunnan oma tai usean kunnan yhteinen.

Laki potilaan asemasta ja oikeuksista


Palvelun toteuttaa: 
SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka