suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Potilasasiamies

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Potilasasiamies on potilaan oikeuksien edistäjä. Naantalin kaupunki ostaa potilasasiamiehen palvelut Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriltä.

Potilasasiamies:

  • tiedottaa potilaan oikeuksista
  • toimii potilaan oikeuksien edistämiseksi
  • neuvoo ja avustaa sinua potilaan asemasta ja oikeuksista annetun lain sekä potilasvahinkolain soveltamiseen liittyvissä asioissa, kuten kohteluun, salassapitoon tai ...

Toimi näin

Ota yhteyttä potilasasiamieheen, jos tarvitset tietoa potilaan oikeuksista ja neuvoja esimerkiksi valituksen tekemisessä.

Voit ottaa potilasasiamieheen yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai kirjeitse. Voit myös sopia tapaamisen potilasasiamiehen kanssa.

Tausta ja lainsäädäntö

Potilasasiamies neuvoo terveydenhuollon potilaita näiden asemasta ja oikeuksista. Jos potilas on tyytymätön saamaansa hoitoon tai kohteluun, potilasasiamies avustaa potilasta tekemään muistutuksen hoitopaikan terveydenhuollosta vastaavalle johtajalle.

Potilasasiamies neuvoo potilasta myös tilanteissa, joissa terveydenhuollon henkilöstön toiminta antaa aiheen rikos- tai kurinpitomenettelyyn. Potilasasiamies opastaa, miten asia saatetaan vireille toimivaltaisessa viranomaisessa tai toimielimessä. Hän myös neuvoo, miten potilas voi hakea korvauksia Potilasvakuutuskeskuksesta.

Jokaisessa terveydenhuollon toimintayksikössä tulee olla potilasasiamies. Sama potilasasiamies voi toimia useammassakin yksikössä.

Palvelun toteuttaa

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

Palvelusta vastaa

Naantalin kaupunki
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 26.10.2022