suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio JIK peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä

Potilasasiamies

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Voit olla yhteydessä potilasasiamieheen

• kun sinulla on kysyttävää potilaan asemasta ja oikeuksista

• kun tarvitset apua muistutuksessa, kantelussa tai potilas- ja lääkevahinkoilmoituksissa

• kun tarvitset ohjausta ristiriitatilanteiden ratkaisussa.

Potilasasiamies on puolueeton henkilö, joka auttaa sinua terveydenhuollon oikeuksiisi liittyvissä asioissa. Potilasasiamies ei tee päätöksiä eikä ota kantaa lääketieteelliseen hoitoon.

Terveydenhuollon ristiriitatilanteissa tai epäselvissä tilanteissa ota ensisijaisesti yhteys sinua hoitaneeseen tai päätöksen tehneeseen työntekijään.

Halutessasi tee muistutus terveydenhuollon muistutuslomakkeella tai vapaamuotoisesti ja toimita johtavalle ylilääkärille. Tarvittaessa saat apua potilasasiamieheltä muistutuksesi tekemiseen.

Toimi näin

Kysy ohjeita ja neuvoja soittamalla potilasasiamiehen puhelimeen tai tekemällä sähköisen yhteydenottopyynnön Hyvis.fi -palvelulla. Voit myös varata käyntiajan potilasasiamiehen luo.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit saada potilasasiamiehen palveluita, jos olet Peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä JIK ky:n palvelujen käyttäjä. JIK ky toimii Kurikan kaupungin ja Ilmajoen kunnan alueella.

Palvelu on maksuton.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Potilasasiamies neuvoo terveydenhuollon potilaita näiden asemasta ja oikeuksista. Jos potilas on tyytymätön saamaansa hoitoon tai kohteluun, potilasasiamies avustaa potilasta tekemään muistutuksen hoidosta vastanneelle johtajalle.

Potilasasiamies neuvoo potilasta myös tilanteissa, joissa terveydenhuollon henkilöstön toiminta antaa aiheen rikos- tai kurinpitomenettelyyn. Potilasasiamies opastaa, miten asia saatetaan vireille toimivaltaisessa viranomaisessa tai toimielimessä. Hän auttaa myös hakemaan korvauksia Potilasvakuutuskeskuksesta.

Jokaisessa terveydenhuollon toimintayksikössä tulee olla potilasasiamies. Sama potilasasiamies voi toimia useammassakin yksikössä; esimerkiksi joillakin kunnilla on yhteinen potilasasiamies.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJIK peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä
Palvelusta vastaaJIK peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä
Alue Ilmajoki, Kurikka
Palvelun kieletenglanti, suomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: JIK peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä
Päivitetty: 19.5.2021