suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hailuodon kunta

Potilasasiamies

  • Palvelu
  • Hailuoto
  • Julkinen palvelu

Jos koet tulleesi terveydenhuollon palveluissa väärin kohdelluksi tai kaipaat neuvoja oikeuksistasi, voit selvitellä tilannettasi potilasasiamiehen kanssa.

Terveydenhuollon asiakkaalla on oikeus tehdä muistutus, mikäli hän on tyytymätön saamaansa hoitoon tai kohteluun. Asiamies avustaa muistutuksien teossa.

Toimi näin

Täytä terveydenhuollon muistutus ja toimita se osoitteeseen kunnanvirasto@hailuoto.fi tai postitse Hailuodon kunnanvirasto, Luovontie 176, 90480 Hailuoto.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Potilasasiamies neuvoo terveydenhuollon potilaita näiden asemasta ja oikeuksista. Jos potilas on tyytymätön saamaansa hoitoon tai kohteluun, potilasasiamies avustaa potilasta tekemään muistutuksen hoidosta vastanneelle johtajalle.

Potilasasiamies neuvoo potilasta myös tilanteissa, joissa terveydenhuollon henkilöstön toiminta antaa aiheen rikos- tai kurinpitomenettelyyn. Potilasasiamies opastaa, miten asia saatetaan vireille toimivaltaisessa viranomaisessa tai toimielimessä. Hän auttaa myös hakemaan korvauksia Potilasvakuutuskeskuksesta.

Jokaisessa terveydenhuollon toimintayksikössä tulee olla potilasasiamies. Sama potilasasiamies voi toimia useammassakin yksikössä; esimerkiksi joillakin kunnilla on yhteinen potilasasiamies.

Laki potilaan asemasta ja oikeuksista

Perustiedot

Palvelusta vastaaHailuodon kunta
Alue Hailuoto
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hailuodon kunta
Päivitetty: 19.5.2020