suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Potilasasiamiehen palvelut

  • Palvelu
  • 7 kuntaa
  • Julkinen palvelu
Alue Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Tyrnävä
Palvelun kielet suomi, ruotsi, englanti

Saat ohjeita ja neuvoja terveydenhuollon asiakkaan oikeuksiisi liittyvistä asioista potilasasiamieheltä.

Voit olla yhteydessä potilasasiamieheen,

  • kun sinulla on kysyttävää potilaan asemasta ja oikeuksista
  • kun tarvitset apua muistutuksessa, kantelussa tai potilas- ja lääkevahinkoilmoituksissa
  • kun tarvitset ohjausta ristiriitatilanteiden ratkaisussa.

Potilasasiamies on puolueeton henkilö, joka auttaa sinua terveydenhuollon oikeuksiisi liittyvissä asioissa. Potilasasiamies ei tee päätöksiä eikä ota kantaa lääketieteelliseen hoitoon.

Oulun kaupunki tuottaa potilasasiamiespalvelut Hailuodon, Kempeleen, Limingan, Lumijoen, Muhoksen ja Tyrnävän kunnille.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirillä ja yksityisillä terveydenhuollon palveluntuottajilla on omat potilasasiamiehensä.


Toimi näin

Kysy ohjeita ja neuvoja soittamalla potilasasiamiehelle tai Oulun Omahoito -palvelulla. Voit myös varata käyntiajan potilasasiamiehen luo.

Terveydenhuollon ristiriitatilanteissa tai epäselvissä tilanteissa ota ensisijaisesti yhteys sinua hoitaneeseen tai päätöksen tehneeseen työntekijään.

Halutessasi tee muistutus terveydenhuollon muistutuslomakkeella tai vapaamuotoisesti ja toimita muistutuksesi kirjaamoon. Tarvittaessa saat apua potilasasiamieheltä muistutuksesi tekemiseen.


Kenelle ja millä ehdoin

Voit saada potilasasiamiehen palveluita, jos olet Oulun kaupungin, Hailuodon, Kempeleen, Limingan, Lumijoen, Muhoksen tai Tyrnävän kunnan terveydenhuollon palveluiden käyttäjä.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Potilasasiamies neuvoo terveydenhuollon potilaita näiden asemasta ja oikeuksista. Jos potilas on tyytymätön saamaansa hoitoon tai kohteluun, potilasasiamies avustaa potilasta tekemään muistutuksen hoidosta vastanneelle johtajalle.

Potilasasiamies neuvoo potilasta myös tilanteissa, joissa terveydenhuollon henkilöstön toiminta antaa aiheen rikos- tai kurinpitomenettelyyn. Potilasasiamies opastaa, miten asia saatetaan vireille toimivaltaisessa viranomaisessa tai toimielimessä. Hän auttaa myös hakemaan korvauksia potilasvahinkovakuutuksesta.

Potilasasiamies voi olla kunnan oma tai usean kunnan yhteinen.

Laki potilaan asemasta ja oikeuksista


Palvelun toteuttaa: 
Oulun kaupunki