suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porvoon kaupunki

Porvoon röntgen-palvelut

  • Palvelu
  • Porvoo
  • Julkinen palvelu

Röntgenissä tehdään perusröntgentutkimuksia, kuten luusto- ja keuhkokuvat sekä hampaiston panoraamakuvaukset. Kuvantamistutkimuksiin kuuluvat myös ultraäänitutkimukset.

Tarvitset lääkärin tai hammaslääkärin lähetteen kaikkiin kuvantamistutkimuksiin. Kuvantamispalvelut toimivat ajanvarauksella.

Kuvantamispalvelut tuottaa HUS Kuvantaminen. Voit vapaasti valita, missä HUS Kuvantamisen pisteessä käyt perusröntgentutkimuksessa. Porvoossa kuvantamispalvelut toimivat Näsin terveyskeskuksessa ja Porvoon sairaalassa.

Toimi näin

Varaa aika röntgentutkimuksiin Porvoossa Näsin terveysaseman röntgenin ajanvarauksesta. Varaa aika ultraäänitutkimukseen Porvoon sairaalassa HUS Kuvantamisen kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Julkisessa terveydenhuollossa kuvantamistutkimuksiin tarvitaan aina lääkärin lähete. Yksityiset palveluntuottajat tarjoavat kuvantamispalveluja myös ilman lähetettä.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuvantamista voidaan käyttää apuna sairauksien tutkimisessa ja hoidon seurannassa. Menetelmässä elimestä tai sen osasta muodostetaan eri tekniikoilla kuva tai kuvia. Kuvantamiseen kuuluvat esimerkiksi röntgen- ja tietokonetomografiakuvaukset, magneetti- ja ultraäänitutkimukset, lämpökuvat ja isotooppikartoitukset. Myös elintoimintoja, kuten unta, vireystilaa tai aivojen sähköistä toimintaa, voidaan kuvantaa.

Kuvantamistutkimuksia tekevät sairaalat, terveyskeskukset ja yksityiset palveluntuottajat. Joitakin kuvia voidaan ottaa ja välittää eteenpäin myös potilaan kotoa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHelsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri
Muut vastuuorganisaatiotHelsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri
Palvelusta vastaaPorvoon kaupunki
Alue Porvoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Porvoon kaupunki
Päivitetty: 4.6.2021