suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Finnvera

Pk-takaus

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Finnveran pk-takaus auttaa kasvuhakuisia pk-yrityksiä saamaan rahoitusta pankista erilaisiin investointi-, käyttöpääoma- ja tuotekehitystarpeisiin. Jos yritykseltäsi puuttuu pankin edellyttämiä vakuuksia, pk-takaus, jonka pankki hakee puolestasi Finnveralta, voi olla ratkaisu rahoituksen järjestymiseen.

Toimi näin

Oma pankkisi hakee pk-takausta puolestasi Finnveralta. Sinun tai yrityksesi ei tarvitse olla suoraan yhteydessä Finnveraan.

Kenelle ja millä ehdoin

Pk-takaus on tarkoitettu kasvua tavoitteleville, EU:n pk-määritelmän mukaisille yrityksille, joiden rekisteröinnistä kaupparekisteriin on kulunut yli kolme vuotta. Hakijayrityksen Rating Alfa -luokan pitää olla vähintään A (Suomen Asiakastiedon Rating Alfa -luokituksella) ja henkilöomistuksen osuuden yrityksessä yli 50 %. Yrityksen ja sen vastuuhenkilöiden luottotietojen pitää olla kunnossa.

Toimialoina voivat olla muut kuin varsinainen maatilatalous, metsätalous tai rakennusliiketoiminnan perustajaurakointi. Pk-takaus ei sovellu yrityskauppojen, yrityksen omien osakkeiden hankkimisen, toimitila- tai ajoneuvohankintojen eikä viennin rahoittamiseen.

Pk-takaus on vakuudeton. Finnveran takausosuus on aina 80 %. Takauksen vähimmäismäärä on 10 000 euroa ja yhdelle yritykselle myönnettyjen pk-takausten enimmäismäärä on yhteensä 120 000 euroa. Finnvera ei edellytä hakijalta omarahoitusosuutta.

Pk-takaus mahdollistetaan COSMEn ja Euroopan investointiohjelman alaisuudessa perustetun Euroopan Strategisten Investointien rahaston ("ESIR") takauksen avulla. ESIR:n tarkoituksena on avustaa tuotannollisten investointien rahoituksessa ja toteuttamisessa Euroopan Unionissa, ja varmistaa rahoituksen saatavuuden parantumista.

Palvelu on maksullinen.

Pk-takauksesta perittäviä maksuja ovat takausprovisio sekä toimitusmaksu. Finnvera veloittaa takausprovision 3 kk välein, ja sen suuruus on 3 % p.a. pankin ilmoittamasta takaussaldosta. Toimitusmaksu on 1 % takauksen määrästä.

Pk-takaus sisältää de minimis –tukea, mutta se on mahdollista toissijaisesti hinnoitella tuettomaksi tilanteissa, joissa valtion tukea ei saa syntyä. Tällöin asiakkaalta perittävä takausprovisio on minimissään 3 % p.a.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaFinnvera
Palvelusta vastaaFinnvera
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Finnvera
Päivitetty: 4.11.2019