suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Ruoveden kunta

Pitkäaikaissairaiden palveluohjaus

  • Palvelu
  • Ruovesi
  • Julkinen palvelu
Alue: Ruovesi
Palvelun kieli: suomi

Kunta tarjoaa pitkäaikaissairaille neuvontaa sosiaali- ja terveyspalvelujen käytössä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. Opastusta saa myös erilaisten taloudellisten tukien hakemiseen ja niiden yhteensovittamiseen. Neuvojat opastavat myös muiden kuin kunnan tuottamien palveluiden pariin. Pitkäaikaissairas voi saada palveluohjausta esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.


Toimi näin

Hoidon tarpeesi arvioidaan terveysasemalla. Kun soitat terveysasemalle hoitaja arvioi aina ensin tilanteesi ja ohjaa Sinut sitten oikeaan hoitopaikkaan. Puhelimessa tehdyn arvioinnin perusteella voit saada esimerkiksi sairautesi kotihoito-ohjeet, ajan hoitajan, fysioterapeutin tai lääkärin vastaanotolle tai puhelinajan lääkärille tai hoitajalle.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Pitkäaikaissairaille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalvelujen käytössä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. Opastusta saa myös erilaisten taloudellisten tukien hakemiseen ja niiden yhteensovittamiseen. Neuvojat opastavat kaikkien palveluita tarjoavien tahojen pariin.

Pitkäaikaissairas voi saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.


Palvelun toteuttaa: Keiturin Sote Oy (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)