suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä

Pitkäaikaissairaiden palveluohjaus

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Alue

Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä
Palvelun kieli: suomi

Oman kunnan palveluohjaaja auttaa ja opastaa ikäihmisiä ja pitkäaikaissairaita esim. hakemuksissa palveluiden piiriin (kotihoito tukipalveluineen, hakeutuminen palvelukeskukseen). Teemme myös kotikäyntejä palvelutarpeen selvittämiseksi. Palveluohjaus huolehtii myös omaishoidon tuen hakemuksista ja käsittelystä, vapaapäivien järjestämisestä joko intervallijaksoin, perhehoidolla, palvelusetelillä tai sijaisomaishoitajasopimuksella. Kun toimintakyky on laskenut voidaan tarvita myös kuljetuspalveluita. Palveluohjauksen kautta voi anoa sosiaalihuoltolain mukaista kuljetuspalvelua asiointiin. Lisäksi palveluohjaaja avustaa ja täyttää hakemuksia esimerkiksi Kelan hoitotukianomuksiin. Hoitotukeen on oikeutettu, jos tarvitsee vähintään viikoittain apua henkilökohtaisissa toiminnoissa tai ohjausta ja valvontaa niissä. Hoitotukea on mahdollista saada 6 kk taannehtivasti. Ikäihmisillä voi olla oikeus myös asumistukeen sekä vuokra- että omaan asuntoon. Palveluohjaus avustaa myös näissä hakemuksissa. Saat apua myös kuntoutumis- tai sopeutumisvalmennus kursseille hakeutumisessa tai neuvontaa, missä tahansa mieltä askarruttavassa asiassa.


Toimi näin

Yhteydenotto puhelimitse arkisin:

  • Forssa 03 41916546 tai 03 41916547 neuvontapiste Wiisari 03 41916148
  • Humppila 03 41916545
  • Jokioinen 03 41916548
  • Tammela 03 41916142
  • Ypäjä 03 41916545


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Pitkäaikaissairaille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalvelujen käytössä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. Opastusta saa myös erilaisten taloudellisten tukien hakemiseen ja niiden yhteensovittamiseen. Neuvojat opastavat kaikkien palveluita tarjoavien tahojen pariin.

Pitkäaikaissairas voi saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.


Palvelun toteuttaa: 
Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä