suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto

Pitkäaikaishoito

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu
Alue Luoto, Pedersören kunta, Pietarsaari, Uusikaarlepyy
Palvelun kielet ruotsi, suomi

Pitkäaikaista laitoshoitoa annetaan henkilölle, jolle ei voida järjestää hänen tarvitsemaansa jatkuvaa ympärivuorokautista hoitoa kotona tai palveluasunnossa. Pitkäaikaiseen laitoshoitoon sisältyvät hoidon lisäksi ravinto, lääkkeet, puhtaus, vaatetus sekä sosiaalista hyvinvointia edistävät palvelut.

Pitkäaikaista laitoshoitoa annetaan vanhainkodeissa, terveyskeskusten vuodeosastoilla sekä erilaissa hoito- ja sairaskodeissa. Myös järjestöt ja yksityiset yritykset tuottavat laitospalveluja.

Tavoitteena on, että jokainen voisi asua omassa kodissaan muiden palvelujen avulla. Laitoshoitoon turvauduttaisiin silloin, kun muita vaihtoehtoja ei ole. Laitoshoitoa korvaavia palveluja kehitetään valtakunnallisen ohjauksen mukaisesti.

Pitkäaikaista laitoshoitoa järjestetään seuraavissa yksiköissä:

- Frida

- Uudenkaarlepyyn hoito-osasto

sekä ostopalveluna yksityisten toimijoiden kautta:

- Folkhälsan Victor ja Elise


Toimi näin

Hakiessasi pitkäaikaisen laitoshoidon paikkaa sinun tai omaisesi tulee täyttää hakulomake "Asumisen tai intervallihoidon hakemus". Hakemus lähetetään SAS-ryhmälle. Saadessamme hakemuksesi laadimme kartoituksen hoidon ja huolenpidon kokonaistarpeestasi. Päätöksen perustana käytämme Asumispaikan myöntämisen yleisiä kriteerejä luotetettavan ja oikeudenmukaisen käsittelyn varmistamiseksi.


Kenelle ja millä ehdoin

Pitkäaikaista laitoshoitoa annetaan henkilölle, jolle ei voida järjestää hänen tarvitsemaansa jatkuvaa ympärivuorokautista hoitoa kotona tai palveluasunnossa.

Palvelu on maksullinen.

Laskutamme pitkäaikaishoidosta tuloperusteisen pitkäaikaishoitomaksun.


Tausta ja lainsäädäntö

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista (980/2012)


Palvelun toteuttaa: 
Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto