suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Pitkäaikainen ympärivuorokautinen palveluasuminen

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ympärivuorokautinen palveluasuminen on sinulle mahdollinen vaihtoehto silloin, kun tarvitset hoitoa ja huolenpitoa ympärivuorokauden etkä voi enää asua omassa kodissasi. Ympärivuorokautinen palveluasuminen edellyttää palvelutarpeen arviointia ja päätöstä palvelutarpeesta.

Ympärivuorokautista palveluasumista tarjotaan hoivakodeissa, jotka löytyvät Länsi-Uudenmaan hoivakotiportaalista.

Kaikki ...

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Voit hakea pitkäaikaiseen ympärivuorokautiseen palveluasumiseen, kun tarvitsemasi hoivan ja huolenpidon määrä on kasvanut niin suureksi, että et voi asua enää omassa kodissasi. Ympärivuorokautista palveluasumista tarjotaan hoivakodeissa, jotka löytyvät Länsi-Uudenmaan hoivakotiportaalista. Ympärivuorokautinen palveluasuminen edellyttää laaja-alaista palvelutarpeen arviointia ja päätöstä palvelutarpeesta. Tilanteesi arvioidaan kokonaisvaltaisesti päätöstä tehdessä.

Palvelu voidaan myöntää sinulle, jos sinulla on toimintakyvyn alentumista niin paljon, että tarvitset ympärivuorokautista hoitoa ja huolenpitoa. Kokonaistilanteen arvioinnin apuna käytetään erilaisia fyysisen, psyykkisen, kognitiivisen tai sosiaalisen toimintakyvyn arvioinnin mittareita. Palvelun edellytyksenä on, että arkesi tukena on jo kokeiltu kotihoidon palveluita, omaishoitoa tai muita kotona asumista tukevia palveluja, mutta ne on todettu riittämättömiksi.

Palvelun toteuttaa

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 8.4.2024