suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Perustason vastaanottopalvelut

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Perustason vastaanottopalveluilla tarkoitetaan sosiaali- ja terveyskeskuksissa, hyvinvointikeskuksissa ja terveysasemilla tarjottavia lääkärin ja hoitajan vastaanottoja, sekä muiden erityisammattiryhmien palveluita ja vastaanottoja.

Perustason vastaanottopalveluissa hoidetaan ja tutkitaan sairauksia, annetaan terveydentilaan liittyviä todistuksia ja lausuntoja sekä tuetaan terveyden edistämise ...

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä on määritelty ajantasaisessa lainsäädännössä. Kiireelliseen hoitoon on päästävä sen mukaan mitä sairaus tai vamma edellyttää. Kiireellisissä, saman päivän aikana hoitoa vaativissa asioissa, potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveydenhuollon yksikköön välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Kiireellisissä asioissa soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa. Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta arvio tehdään viimeistään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta.

Palvelun toteuttaa

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 25.4.2024