suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Perusopetus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Valtimon kunta
Alue: Valtimo
Palvelun kieli: suomi

Valtimon koulussa annetaan esiopetusta sekä perusopetusta luokille 1 - 9. Koulu järjestää myöskin aamu- ja iltapäivätoimintaa sekä monipuolista kerhotoimintaa.

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista yleisopetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Valtimon koulu on mukana KiVa Koulu ja Verso -ohjelmissa. Lisäksi koululla on käytössä ProKoulu -toimintamalli. KiVa Koulu on koulukiusaamista vähentävä ja ennalta ehkäisevä toimenpideohjelma.Verso - vertaissovitteluohjelma tarjoaa vaihtoehtoisen tavan ratkaista oppilaiden keskinäisiä sekä opettajien ja oppilaiden välisiä ristiriitoja koulun arkipäivässä.

ProKoulu on käyttäytymisen ongelmien ennaltaehkäisemiseen kehitetty koko koulun toimintamalli.

Oppilaille järjestetään koulukuljetus tarpeen mukaan.

Koululla on myös kouluterveydenhoitajan vastaanotto kahtena päivänä viikossa.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.


Palvelun toteuttaa: 
Valtimon kunta