suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Perusopetus

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Rovaniemellä on 24 perusopetuksen koulua, joista 16 on alakouluja, 7 yhtenäisiä peruskouluja ja yksi yläkoulu. Lisäksi kaupungissa toimii Lapin yliopiston alainen harjoittelukoulu sekä Rovaniemen Steinerkoulu.

Toimi näin

Rovaniemi lähettää koulunsa aloittaville oppilaille kotiin kirjeen, jossa kerrotaan heidän lähikoulunsa. Huoltaja ilmoittaa lapsen ensimmäiselle luokalle kirjeessä ilmoitettuna aikana.

Oppivelvollinen voi hakea myös muuhun kuin kunnan osoittamaan kouluun. Huoltaja täyttää ja toimittaa koulupaikkahakemuksen hakemuslomakkeessa mainittuun osoitteeseen. Tällöin Rovaniemen kaupunki ei järjestä eikä maksa koulukuljetusta.

Muulle kuin ensimmäiselle luokalle sijoittuvan ja kesken lukuvuotta Rovaniemelle muuttavan oppilaan huoltaja ottaa yhteyttä kaupungin koulutuspalveluihin.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Palvelun toteuttaa

Rovaniemen kaupunki

Palvelusta vastaa

Rovaniemen kaupunki
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 26.4.2023