suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Laukaassa on 2 750 perusopetuksen oppilasta, joille opetusta tarjoaa 12 perusopetuksen koulua.

Kyläkouluja on seitsämän. Ne sijaitsevat Haapalassa, Kuhaniemellä, Kuusassa, Vehniällä, Valkolassa, Vuonteella ja Äijälässä. Oppilaita kyläkouluissa on 18-60.

Isommat koulukeskukset löytyvät taajamista. Ne ovat Laukaan kirkonkylän koulu ja Sydän-Laukaan koulu, Leppäveden koulu, Lievestuoreen koulu ja ...

Toimi näin

Laukaassa perusopetukseen ilmoittaudutaan sähköisesti Wilma-ohjelman kautta. Kouluun ilmoittaudutaan vuosittain helmikuussa. Ilmoittautumisajasta tiedotetaan erikseen kunnan verkkosivuilla sekä Laukaa-Konnevesi –lehdessä.

Jos olet muuttamassa Laukaaseen, voit ottaa yhteyttä suoraan kouluun tai koulutoimistoon (040 5717 767). Koulutoimisto sijaitsee kunnanviraston 2. kerroksessa. Koulujen yhteystiedot löydät verkkosivuilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Palvelun toteuttaa

Laukaan kunta

Palvelusta vastaa

Laukaan kunta
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 13.3.2024