suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hollolan kunta

Perusopetus ja koulut

  • Palvelu
  • Hollola
  • Julkinen palvelu

Oppivelvollisuus

Oppivelvollisuus alkaa yleensä sinä vuonna, kun lapsi täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun oppivelvollinen täyttää 18 vuotta tai kun oppivelvollinen on tätä ennen hyväksytysti suorittanut ylioppilastutkinnosta annetussa laissa tai ammatillisesta koulutuksesta annetussa laissa tarkoitetun tutkinnon taikka niitä vastaavan Ahvenanmaalla suoritetun tai ulkomaise ...

Toimi näin

Kouluun ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella Wilma-järjestelmän kautta. Jos sinulla ei ole Wilma-tunnuksia tai lapsen koulu ei ole tiedossa, ole yhteydessä hyvinvointipalveluihin.

Huoltaja, joka haluaa lapselleen lykkäystä koulunkäynnin alkamisesta, tulee toimittaa sitä koskeva kirjallinen anomus ja asiantuntijalausunto hyvinvointipalveluihin toukokuun loppuun mennessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Hollolan kunnan kouluille on määritelty tarkat oppilaaksiottoalueet. Oppilaan oppilaaksiottoalue ja lähikoulu määräytyvät oppilaan väestörekisteriin merkityn virallisen asuinpaikan mukaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Palvelun toteuttaa

Hollolan kunta

Palvelusta vastaa

Hollolan kunta
Tekstistä vastaa: Hollolan kunta
Päivitetty: 22.2.2024