suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Imatran kaupunki

Perusopetus

  • Palvelu
  • Imatra
  • Julkinen palvelu

Imatran kaupungissa on 1.8.2017 alkaen kolme koulukeskusta, jolla kullakin toimii yksi ylä- tai yhtenäiskoulu ja useita alakouluja sekä päiväkoteja. 1.3.2017 alkaen kaupungissa on yksi oppilaaksiottoalue. Uuden opetussuunnitelman mukaan Imatralla toteutetaan joustavia, eri asuinalueille soveltuvia ratkaisuja yhtenäisessä perusopetuksessa.Kaupunki osoittaa jokaiselle oppilaalle koulupaikan. Kaupungin osoittamasta koulusta käytetään nimitystä lähikoulu. Lähikoulu ei välttämättä ole kotia lähimpänä oleva koulu. Huoltajalla on mahdollisuus anoa lapselleen koulupaikkaa myös toisesta koulusta. Päätöksen asiasta tekevät koulujen rehtorit. Mikäli oppilas opiskelee ns. toissijaisessa koulussa, vastaa huoltaja kuljetuskustannuksista.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaImatran kaupunki
Palvelusta vastaaImatran kaupunki
Alue Imatra
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Imatran kaupunki
Päivitetty: 29.11.2019