suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Honkajoen kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Honkajoki
  • Julkinen palvelu

Perusopetuksen 1–6 luokkien opetus on keskitetty Hongon kouluun. Hongon koulussa järjestetään myös esiopetusta.

Perusopetuksen vuosiluokkien 7–9 opetus tapahtuu Honkajoen yhteiskoulussa. Yhteiskoulussa noudatetaan kurssimuotoista 5-jaksojärjestelmää.

Yhteiskoulun valinnaisainetarjonta on laaja ja kurssit toteutetaan, mikäli ilmoittautuneiden oppilaiden määrä on vähintään kahdeksan. Koulut painottavat työsuunnitelmissaan tiedollisten tavoitteiden lisäksi mm. seuraavia asioita:

  • oppilaiden itsetunnon ja hyvien tapojen vahvistaminen
  • sosiaalisten taitojen ja ihmissuhteiden kehittäminen
  • kestävän kehityksen edistäminen
  • kodin ja koulun yhteistyö

Toimi näin

Oppilasilmoitus-lomakkeella voit ilmoittaa oppilaan perusopetukseen. Palauta tämä lomake henkilökohtaisesti perusopetuksen ilmoittautumispaikalle.

Lisätietoja antavat yhteiskoulun rehtori ja Hongon koulun koulunjohtaja.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHonkajoen kunta
Palvelusta vastaaHonkajoen kunta
Alue Honkajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Honkajoen kunta
Päivitetty: 21.2.2020