suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Perusopetus

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Heinolan kaupungissa toimii viisi perusopetusta tarjoavaa koulua. Perusopetuksen osalta palveluverkko muodostuu seuraavasti:

Jyrängön koulu, Kailaan koulu ja Tommolan kouluyksikkö, Kirkkiksen koulu sekä Sinilähteen koulu ja Vierumäen kouluyksikkö. Näissä kouluissa toimivat luokat 1.-6., paitsi Tommolan yksikössä toimivat luokat 1.-2. Erityisen tuen pienryhmät luokilla 1.-6. toimivat Kailaan koulus ...

Toimi näin

Perusopetukseen ilmoittautuminen

Ensimmäiselle luokalle ilmoittautuvat kaikki kuluvana vuonna 7 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat lapset, jotka eivät vielä ole koulussa. Ilmoittautumisajankohta syksyllä alkavalle koulutaipaleelle on aina syksyä edeltävänä keväänä.

Ilmoittautuminen tapahtuu ensisijaisesti sähköisesti Wilma-järjestelmän kautta. Ilmoittautumislomake löytyy Wilmassa kirjautumisen jälkeen oikeasta reunasta kohdasta lomakkeet. Kouluun voi ilmoittautua myös päiväkodeista, kouluilta ja opetus- ja koulutuspalveluista saatavilla lomakkeilla. Lomake lähetetään siihen kouluun, jossa oppilaan toivotaan aloittavan koulunkäyntinsä. Lomakkeen voi toimittaa myös päiväkodin kautta koululle. Tieto oppilaspäätöksestä tulee koteihin.

Päiväkodit jakavat Tervetuloa kouluun -oppaan, josta löytyy tarvittavat tiedot peruskoulunsa aloittavan vanhemmalle.

Ilmoittautuminen oppilassijoitteluajan ulkopuolella:

Oppilaan muuttaessa paikkakunnalle tai oppilaan asuinpaikan muuttuessa osoitetaan hänelle ensisijainen oppilaspaikka lähikouluperiaatteen mukaan.

Asuinpaikan muuttuessa kesken lukuvuotta, on oppilaalla mahdollisuus jatkaa entisessä koulussaan lukukauden tai – vuoden loppuun saakka.

Huoltajan tulee itse huolehtia mahdollisista koulukuljetuksista, ellei kyseessä ole päättöluokka (6. ja 9. lk) ja kuljetus tältä osin kohtuudelle järjestettävissä.

Rehtori tekee päätöksen koulunkäyntioikeudesta lukukauden tai – vuoden loppuun.

Kenelle ja millä ehdoin

Perusopetukseen pääsevät kaikki Heinolan kaupungin alueella asuvat oppivelvollisuusikäiset.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Palvelun toteuttaa

Heinolan kaupunki

Palvelusta vastaa

Heinolan kaupunki
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 8.9.2023