suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Petäjäveden kunta

Perusopetuksen oppilashuolto

  • Palvelu
  • Petäjävesi
  • Julkinen palvelu

Petäjäveden kunnassa perusopetuksen oppilashuollon toimijoihin kuuluvat perusopetuksen henkilöstön lisäksi koulukuraattori, koulupsykologi sekä kouluterveydenhoitaja. Toimipisteet sijaitsevat kaikilla kouluilla sekä psykologilla myös Petäjäveden terveysasemalla (Teollisuustie 1).

Toimi näin

Kun huoli herää, ota ensin yhteys luokanopettajaan, luokanohjaajaan tai ko. opettajaan.

Tarvittaessa he ohjaavat oppilashuollon palvelujen käyttöön.

Voit ottaa yhteyden myös suoraan kuraattoriin, psykologiin tai kouluterveydenhoitajaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Oikeus oppilashuoltoon kuuluu jokaiselle oppilaalle.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esi- ja perusopetuksen oppilailla on oikeus oppilashuoltoon. Sillä tarkoitetaan oppilaiden fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta hyvinvoinnista huolehtimista. Oppilashuollolla edistetään oppilaiden tasapainoista kasvua ja kehitystä sekä varmistetaan kaikille tasavertainen oppimisen mahdollisuus. Oppilashuollon tavoitteena on havaita ja puuttua oppilaiden ongelmiin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Oppilashuoltopalveluihin kuuluvat muun muassa kouluterveydenhuolto, koulukuraattori- ja koulupsykologitoiminta. Oppilashuoltoa tekevät myös opettajat ja koulun muu henkilöstö.

Kaikissa kouluissa toimii oppilashuoltoryhmä, jota johtaa opetuksen järjestäjän nimeämä edustaja. Ryhmän tehtävänä on suunnitella, toteuttaa ja kehittää oppilashuoltoa yhteisöllisesti siten, että kaikilla on terveellinen, turvallinen ja esteetön kouluympäristö.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPetäjäveden kunta
Palvelusta vastaaPetäjäveden kunta
Alue Petäjävesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Petäjäveden kunta
Päivitetty: 27.5.2021